Počele prijave studijskih programa za ljetni rok 2017.

U ponedjeljak, 9. siječnja 2017. godine u 12:00 počele prijave na studijske programe za akademsku godinu 2017./2018. 

Prijave studijskih programa u ljetnom upisnom roku trajat će do 17. srpnja 2017. godine, a izuzetak su studijski programi za koje je visoko učilište odredilo raniji rok prijave. Ranije rokove prijava moguće je provjeriti na mrežnoj stranici www.postani-student.hr, u izborniku Studijski programi, odabirući željeni studijski program.

Za sve upite u vezi prijava na studijske programe možete nam se obratiti na broj telefona 01/6274 - 844 ili putem mrežne stranice www.studij.hr, popunjavajući obrazac za postavljanje upita koji se nalazi na kraju pojedinih poglavlja u izborniku Česta pitanja.

Za sve upite u vezi ispita državne mature potrebno je obratiti se Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja na broj telefona Info centra 01/4501 - 899 te na adresu e-pošte info.centar@ncvvo.hr. 

Uvjeti upisa za sljedeću akademsku godinu

Na mrežnoj stranici postani-student u tijeku je unošenje uvjeta upisa za iduću akademsku godinu (2017./2018.)

Kompletno ažurirane informacije, koje se odnose na uvjete upisa, bit će dostupne na istom mjestu u siječnju 2017.

Objavljene su konačne rang-liste diplomskih studijskih programa

Obavještavamo vas da je u petak, 30. rujna 2016. godine Središnji prijavni ured Agencije za znanost i visoko obrazovanje objavio rang-liste za upise u 1. godinu diplomskih studija na visoka učilišta koja su upise provodila putem Nacionalnog informacijskog sustava prijava na diplomske studije (NISpDS).

Radno vrijeme Središnjeg prijavnog ureda

Zbog objave konačnih rang-lista za upis na diplomske studijske programe (petak, 30. rujna 2016. u 16:00) onih sastavnica za koje se upis provodi kroz Nacionalni informacijski sustav prijava na diplomske studije (NISpDS), u petak 30. rujna radno vrijeme Središnjeg prijavnog ureda bit će od 8:00-18:00h, a u subotu 1. listopada od 8:00-12:00h.

Središnji prijavni ured može se kontaktirati putem telefona 01 6274-844 ili putem mrežne stranice www.studij.hr izbornika Česta pitanja te izravnim postavljanjem upita preko korisničkog profila kandidata.

Objavljene konačne rang-liste za jesenski upisni rok 2016.

Obavještavamo da su danas, 20.rujna 2016 objavljene konačne rang liste za upis na preddiplomske, stručne i integrirane studijske programe na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj u jesenskom upisnom roku 2016.

Kandidat je obvezan upisati onaj studijski program za koji je dobio pravo upisa (upisni broj) nakon formiranja konačnih rang lista.

Ako kandidat ne upiše studijski program na kojem je ostvario pravo upisa i dobio upisni broj, visoko učilište mu može naplatiti oportunitetne troškove zbog nepopunjenog upisnog mjesta koji mogu iznositi i do iznosa jednogodišnje školarine.

Kandidati koji su dobili upisne brojeve trebaju provjeriti termine upisa za studijske programe na kojima su ostvarili pravo upisa.

Bliži se objava konačnih rang-lista u jesenskom upisnom roku 2016. godine

Obavještavamo vas da će sutra, 20. rujna 2016. godine, nakon 16:00 h biti objavljene konačne rang liste za upis na preddiplomske, stručne i integrirane studijske programe na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj u jesenskom upisnom roku.

Također, sve do sutra, 20. rujna do 15:59 h će biti moguće činiti promjene na listi prioriteta, a one podrazumijevaju: prijave za upis na studijske programe, a odnose se na studijske programe koji nemaju raniji rok prijave, promjene prioriteta studijskih programa te brisanje studijskih programa koje kandidati ni u kojem slučaju ne bi željeli upisati, čak ni onda kada bi ostvarili pravo upisa.

Ako je kandidat spreman upisati bilo koji od prijavljenih studija s liste prioriteta tada ne treba brisati niti jedan studijski program  s iste.

Za kandidate je ključno posložiti listu prioriteta prema željama studiranja, na način da se na prvo mjesto stavi studijski program koji se najviše želi upisati pa tako redom prema nižim prioritetima kako bi im sustav mogao pronaći onaj njihov najbolji odabir, a to je studij za koji imaju dovoljan broj bodova i nalaze se unutar upisne kvote, a na listi prioriteta je najviši od prijavljenih.

Napominjemo da svaki kandidat može biti unutar upisne kvote na više odabranih studijskih programa, ali pravo upisa može ostvariti samo za jedan jednopredmetni program ili dva dvopredmetna studijska programa, a to je onaj studij pored kojeg će pisati riječ DA i za koji će mu biti dodijeljen upisni broj

Radno vrijeme Središnjeg prijavnog ureda

U utorak, 20. rujna 2016., radno vrijeme Središnjeg prijavnog ureda Agencije za znanost i visoko obrazovanje bit će od 8:00-18:00h.

Središnji prijavni ured može se kontaktirati putem telefona 01 6274-844 ili putem mrežne stranice www.studij.hr izbornika Česta pitanja.

Počele prijave studijskih programa za jesenski upisni rok 2016.

Danas,  22. srpnja 2016. otvorena je mogućnost prijave studijskih programa na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj putem internetske stranice www.postani-student.hr za jesenski upisni rok. 

Studijske programe moguće je prijaviti na onim visokim učilištima na kojima je ostalo mjesta nakon zaključenja ljetnog upisnog roka. Neke od njih u ovom trenutku još nije moguće prijaviti, ali će ta mogućnost kandidatima biti na raspolaganju u narednih nekoliko dana, nakon što se zaključe upisi na svim visokim učilištima onih kandidata koji su svoje pravo upisa stekli u ljetnom upisnom roku. 

Također je moguće naknadno mijenjanje kvota kod nekih studijskih programa.

Objavljene konačne rang-liste za ljetni upisni rok 2016.

Obavještavamo da su danas, 18. srpnja, u 18:06 objavljene konačne rang liste za upis na preddiplomske, stručne i integrirane studijske programe na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj u ljetnom upisnom roku 2016.

Kandidat je obvezan upisati onaj studijski program za koji je dobio pravo upisa (upisni broj) nakon formiranja konačnih rang lista.

Ako kandidat ne upiše studijski program na kojem je ostvario pravo upisa i dobio upisni broj, visoko učilište mu može naplatiti oportunitetne troškove zbog nepopunjenog upisnog mjesta koji mogu iznositi i do iznosa jednogodišnje školarine.

Kandidati koji su dobili upisne brojeve trebaju provjeriti termine upisa za studijske programe na kojima su ostvarili pravo upisa.

Bliži se objava konačnih rang-lista za ljetni upisni rok 2016. godine

Obavještavamo vas da će sutra, 18. srpnja 2016. godine, nakon 18:00 h biti objavljene konačne rang liste za upis na preddiplomske, stručne i integrirane studijske programe na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj u ljetnom upisnom roku.

Također, sutra, 18. srpnja do 17:59 h će biti moguće činiti promjene na listi prioriteta, a one podrazumijevaju: prijave za upis na studijske programe, a odnose se na studijske programe koji nemaju raniji rok prijave, promjene prioriteta studijskih programa te brisanje studijskih programa koje kandidati ni u kojem slučaju ne bi željeli upisati, čak ni onda kada bi ostvarili pravo upisa. Ako je kandidat spreman upisati bilo koji od prijavljenih studija s liste prioriteta tada ne treba brisati niti jedan studijski program.

Ključno je posložiti listu prioriteta prema željama studiranja, na način da se na prvo mjesto stavi studijski program koji se najviše želi upisati pa tako redom prema nižim prioritetima.

Napominjemo da svaki kandidat može biti unutar kvote na više odabranih studijskih programa, ali pravo upisa može ostvariti samo za jedan studijski program, pored kojeg će pisati riječ DA i biti dodijeljen upisni broj

Radno vrijeme Središnjeg prijavnog ureda

U subotu, 16. srpnja i nedjelju 17. srpnja 2016. radno vrijeme Središnjeg prijavnog ureda Agencije za znanost i visoko obrazovanje bit će od 8:00-16:00, a u ponedjeljak, 18. srpnja 2016.radno vijeme bit će od 8:00-20:00.

Središnji prijavni ured može se kontaktirati putem telefona 01 6274-844 ili putem mrežne stranice www.studij.hr izbornika Česta pitanja.

Objavljene privremene rang-liste

13. srpnja 2016. u 12 sati objavljene su privremene rang-liste s privremenim rezultatima ispita državne mature za upis na studijske programe na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj za ljetni upisni rok.

Privremene rang-liste su podložne promjenama sve do objave konačnih rang-lista 18. srpnja 2016.

S privremenih rang-lista brisani su svi oni kandidati koji nisu zadovoljili preduvjete za prijavljene studijske programe. Svaki kandidat vidi svoj plasman samo na studijskom programu na kojem bi ostvario pravo upisa te na onim studijskim programima koji se na njegovoj listi prioriteta nalaze na višim pozicijama.

Bliži se kraj roka za dostavu dokumentacije za ljetni upisni krug 2016.
obavještavamo vas da 02. srpnja 2016. ističe rok za slanje potrebnih dokumenata za prijavu studijskih programa (za kategorije kandidata koje su dužne dostaviti dokumentaciju) kao i rok za dostavu dokaza o pravu prednosti. Pravovremeno poslanim dokumentima smatraju se i oni poslani poštom na dan 02. srpnja 2016. Isto tako, registracija kandidata u sustav za ljetni upisni rok bit će onemogućena od 2. srpnja 2016. od 20:00 h.

Više informacija o dostavi potrebnih dokumenata možete pronaći na mrežnoj stranici www.studij.hr u izborniku Sve o prijavama/Dokumenti/Pravo prednosti te u izborniku Kalendar.

Obavijest o skraćenom radnom vremenu

Željeli bismo vas obavijestiti da sukladno najavi iz HEP-ODS-a u četvrtak, 30. lipnja 2016. godine, na adresi Agencije za znanost i visoko obrazovanje neće biti električne energije od 8.00 do 14.00 sati zbog redovitoga održavanja transformatorskih stanica i električne mreže te nećemo bit dostupni u navedenom terminu putem telefonskih linija već nas je moguće kontaktirati navedenog dana od 14:00 do 16:00 sati.

Hrvatska Agencija za znanost i visoko obrazovanje domaćin je IAAO konferencije
Mreža prijavnih ureda iz cijelog svijeta (International Association of Admissions Organisations, IAAO) i jedino međunarodno udruženje centara za prijavu kandidata na visoka učilišta, svoju će šestu konferenciju održati u Cavtatu, od 4. do 6. svibnja. Domaćin ovog sastanka je hrvatska Agencija za znanost i visoko obrazovanje.

Na konferenciji će se razgovarati o studentskoj mobilnosti i internacionalizaciji, kao temama koje su u središtu zanimanja međunarodne akademske zajednice. Neke od tema bit će i zakonska regulativa upisa na visoka učilišta, unapređenje sustava prijava te mogućnosti za elektronički prijenos podataka o kandidatima između pojedinih zemalja.

IAAO je osnovan 2008. godine kao svojevrsni forum za razmjenu informacija  i daljnje unapređenje sustava prijava na studijske programe visokih učilišta te broji 16 članica iz cijelog svijeta – Australije, Kanade, Danske, Finske, Njemačke, Nizozemske, Norveške, Omana, Švedske, Ujedinjenog Kraljevstva i Hrvatske.

Agencija je članica IAAO-a od 2009 godine, od kada je u Hrvatskoj uveden središnji sustav prijave na visoka učilišta. Uvođenjem ovog sustava osigurao se u potpunosti informatiziran i transparentan način prijava na visoka učilišta koje se obavljaju isključivo online. Ovaj je sustav olakšao pristup visokom obrazovanju, smanjio troškove, minimalizirao papirologiju, pružio je veće mogućnosti izbora studijskih programa i sigurnosti da se upisuju akreditirani studijski programi.
Obavijest o početku slanja dokumentacije i prijavi studijskih programa

 

Obavještavamo vas da od danas, 2. veljače 2016. godine, Središnji prijavni ured započinje sa zaprimanjem dokumentacije kandidata potrebne za prijavu za upis na visoka učilišta za ljetni upisni rok akademske godine 2016./2017. Detaljnije o dostavi potrebne dokumentacije možete pročitati na mrežnoj stranici www.studij.hr u poglavljima Kalendar i Sve o prijavama

Napominjemo da završetkom prijava ispita državne mature ne završavaju prijave studijskih programa.

Studijske programe, za ljetni upisni rok, moguće je prijavljivati do 18. srpnja 2016. godine u 17:59 sati. Izuzetak su studijski programi s ranijim rokom prijave koje je potrebno prijaviti do datuma kojeg je odredilo visoko učilište, a koje možete naći na mrežnoj stranici www.postani-student.hr u izborniku Studijski programi.

Vrijeme početka prijava studijskih programa za akademsku godinu 2016./2017.

U četvrtak, 7. siječnja 2016. godine u 12:00 će početi prijave na studijske programe za akademsku godinu 2016./2017. 

Prijave studijskih programa u ljetnom upisnom roku trajat će do 18. srpnja 2016. godine, a izuzetak su studijski programi za koje je visoko učilište odredilo raniji rok prijave. Ranije rokove prijava moguće je provjeriti na mrežnoj stranici www.postani-student.hr, u izborniku Studijski programi, odabirući željeni studijski program.

Za sve upite u vezi prijava na studijske programe možete nam se obratiti na broj telefona 01/6274 - 844 ili putem mrežne stranice www.studij.hr, popunjavajući obrazac za postavljanje upita koji se nalazi na kraju pojedinih poglavlja u izborniku Česta pitanja.

Za sve upite u vezi ispita državne mature potrebno je obratiti se Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja na broj telefona Info centra 01/4501 - 899 te na adresu e-pošte info.centar@ncvvo.hr. 

Uvjeti upisa za sljedeću akademsku godinu
Na mrežnoj stranici postani-student u tijeku je unošenje uvjeta upisa za iduću akademsku godinu (2016./2017.)

Kompletno ažurirane informacije, koje se odnose na uvjete upisa, bit će dostupne na istom mjestu u siječnju iduće godine.
Objavljene su konačne rang-liste diplomskih studijskih programa sastavnica Sveučilišta u Rijeci

Obavještavamo vas da je u četvrtak, 1. listopada 2015. godine, Središnji prijavni ured Agencije za znanost i visoko obrazovanje objavio rang-liste za upise u 1. godinu diplomskih studija sastavnica Sveučilišta u Rijeci u akademskoj godini 2015./2016. 

Prijave za upis na diplomske studije prvi su puta provedene elektronički, putem Nacionalnog informacijskog sustava prijava na diplomske studije (NISpDS) - središnjeg informacijsko-administracijskog servisa. Ovaj sustav, na temelju rezultata na prethodnoj razini studija (preddiplomski studij), rezultata iz dodatnih provjera posebnih znanja, vještina i sposobnosti te drugih postignuća generira rang-liste kandidata za sve diplomske studijske programe. Agencija za znanost i visoko obrazovanje je za potrebe prijava na diplomske studijske programe samostalno u tri godine razvila novi informacijski sustav čime je ostvarena ušteda od nekoliko milijuna kuna s obzirom na visoke cijene tako kompleksnih informacijskih sustava.

Od 1500 prijavljenih kandidata, pravo upisa na željeni diplomski studij ostvarilo je 1407 kandidata. Ukupni broj slobodnih upisnih mjesta bio je 2301, tako da je većina kandidata, odnosno njih 1320 pravo upisa dobila na svoj prvi prioritet.

Prvih 5 studijskih programa prema omjeru broja prijava prvog prioriteta i kvote:

Fakultet zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci - Sestrinstvo - Promicanje i zaštita mentalnog zdravlja (2.9)

Fakultet zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci – Fizioterapija (2.2)

Fakultet zdravstvenih studija Sveučilišta u Rijeci - Sestrinstvo - menadžment u sestrinstvu (1.8)

Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Sveučilišta u Rijeci - Menadžment u turizmu (1.6)

Odjel za biotehnologiju Sveučilišta u Rijeci - Istraživanje i razvoj lijekova (1.5)

 

Broj ostvarenih prava upisa prema znanstvenom području:

130         Biomedicina i zdravstvo

620         Društvene znanosti

87           Humanističke znanosti

37           Interdisciplinarna područja znanosti

28           Prirodne znanosti

457         Tehničke znanosti

48           Umjetničko područje

Elektroničke prijave provedene su na svim sastavnicama Sveučilišta u Rijeci, osim Pravnog fakulteta. Postupno uvođenje ovoga sustava planira se i na ostala visoka učilišta u Hrvatskoj čime će se smanjiti troškovi prijava i minimalizirati papirologija te povećati transparentnost postupka upisa i dostupnost statističkih podataka i ostalih informacija vezanih uz prijave i upis na diplomske studije.

Sve informacije vezane za prijavu diplomskih studijskih programa na sastavnicama Sveučilišta u Rijeci nalaze se na mrežnoj stranici Središnjeg prijavnog ureda www.studij.hr i na mrežnim stranicama sastavnica Sveučilišta u Rijeci.

Radno vrijeme Središnjeg prijavnog ureda

U srijedu, 30. rujna 2015. radno vrijeme Središnjeg prijavnog ureda Agencije za znanost i visoko obrazovanje biti će od 8:00-18:00.

Središnji prijavni ured može se kontaktirati na broj telefona 01 6274-844 - centrala za prijavu kandidata za upis na preddiplomske studijske programe i na broj 01 6274-867 - centrala za prijavu kandidata za upis na diplomske studijske programe kao i putem mrežne stranice www.studij.hr izbornika Česta pitanja.

Objavljene su konačne rang-liste diplomskih studijskih programa sastavnica Sveučilišta u Rijeci koje provode upise u prvom upisnom roku

Obavještavamo vas da su objavljene konačne rang-liste diplomskih studijskih programa sastavnica Sveučilišta u Rijeci koje su se odlučile provoditi upise u prvom upisnom roku. Konačne rang-liste su objavljene za Akademiju primijenjenih umjetnosti, Odjel za matematiku i Tehnički fakultet. Konačne rang-liste za  Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu bit će objavljene iza 16:00.

Kandidati su obvezni upisati onaj studijski program na kojem su ostvarili pravo upisa (upisni broj) nakon formiranja konačnih rang lista.

Kandidati koji su dobili upisne brojeve trebaju provjeriti termine upisa za studijske programe na kojima su ostvarili pravo upisa.

Završene prijave diplomskih studijskih programa sastavnica Sveučilišta u Rijeci koje provode upise u prvom upisnom roku

Obavještavamo vas da su završene prijave diplomskih studijskih programa sastavnica Sveučilišta u Rijeci koje su se odlučile provoditi upise u prvom upisnom roku. 

Prijave istovrsnih diplomskih studijskih programa sastavnica Sveučilišta u Rijeci koje su se odlučile provoditi upise u drugom upisnom roku bit će ponovno omogućene u srijedu, 23. rujna od 08:00 sati

Objavljene konačne rang-liste za jesenski upisni rok 2015.

Obavještavamo da su danas, 21. rujna, objavljene konačne rang liste za upis na preddiplomske, stručne i integrirane studijske programe na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj u jesenskom upisnom roku 2015.

Kandidat je obvezan upisati onaj studijski program za koji je dobio pravo upisa (upisni broj) nakon formiranja konačnih rang lista.

Ako kandidat ne upiše studijski program na kojem je ostvario pravo upisa, tj. dobio upisni broj, visoko učilište mu može naplatiti oportunitetne troškove zbog nepopunjenog upisnog mjesta koji mogu iznositi i do iznosa jednogodišnje školarine.

Kandidati koji su dobili upisne brojeve trebaju provjeriti termine upisa za studijske programe na kojima su ostvarili pravo upisa.

Bliži se objava konačnih rang-lista za jesenski upisni rok 2015. godine

Obavještavamo da će danas 21. rujna 2015. godine, nakon 16:00 h biti objavljene konačne rang liste za upis na preddiplomske, stručne i integrirane studijske programe na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj u jesenskom upisnom roku.

Također, danas do 15:59, će biti moguće činiti promjene na listi prioriteta, a one podrazumijevaju: prijave za upis na studijske programe, a odnose se na studijske programe koji nemaju raniji rok prijave, promjene prioriteta studijskih programa te brisanje studijskih programa koje kandidati ni u kojem slučaju ne bi željeli upisati, čak ni onda kada bi ostvarili pravo upisa. Ako je kandidat spreman upisati bilo koji prijavljeni studij tada ne treba brisati niti jedan studijski program s liste prioriteta

Ključno je posložiti listu prioriteta prema željama studiranja, na način da se na prvo mjesto stavi studijski program koji se najviše želii upisati pa tako redom prema nižim prioritetima.

Napominjemo da svaki kandidat može biti unutar kvote na više odabranih studijskih programa, ali pravo upisa može ostvariti samo za jedan studijski program, pored kojeg će pisati riječ DA i upisni broj

Radno vrijeme Središnjeg prijavnog ureda

U ponedjeljak, 21. runja 2015. radno vrijeme Središnjeg prijavnog ureda Agencije za znanost i visoko obrazovanje biti će od 8:00-18:00., a u srijedu 23. rujna 2015. od 07:00-16:00.

Središnji prijavni ured može se kontaktirati na broj telefona 01 6274-844 - centrala za prijavu kandidata za upis na preddiplomske studijske programe i na broj 01 6274-867 - centrala za prijavu kandidata za upis na diplomske studijske programe kao i putem mrežne stranice www.studij.hr izbornika Česta pitanja.

 

Objavljene privremene rang-liste

Obavještavamo vas da su danas, 16. rujna 2015., na mrežnoj stanici www.postani-student.hr objavljene privremene rang-liste za upis na studijske programe na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj za jesenski upisni rok.

Privremene rang-liste zamijenile su dosadašnje orijentacijske rang-liste te su podložne promjenama sve do objave konačnih rang-lista 21. rujna 2015.

S privremenih rang-lista brisani su svi oni kandidati koji nisu zadovoljili preduvjete za prijavljene studijske programe. Svaki kandidat vidjet će svoj plasman samo na onoj rang-listi na kojoj bi u određenom trenutku ostvario pravo upisa te na onim rang-listama koje se na njegovoj listi prioriteta nalaze na višim pozicijama od onog studijskog programa na kojem trenutno ostvaruje pravo upisa. 

Počele prijave studijskih programa za jesenski upisni rok 2015.

U srijedu, 22. srpnja 2015. otvorena je mogućnost prijave studijskih programa na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj putem internetske stranice www.postani-student.hr za jesenski upisni rok. 

Studijske programe moguće je prijaviti na onim visokim učilištima na kojima je ostalo mjesta nakon zaključenja ljetnog upisnog roka. Neke od njih u ovom trenutku još nije moguće prijaviti, ali će ta mogućnost kandidatima biti na raspolaganju u narednih nekoliko dana, nakon što se zaključe upisi na svim visokim učilištima onih kandidata koji su svoje pravo upisa stekli u ljetnom upisnom roku. 

Također je moguće naknadno mijenjanje kvota kod nekih studijskih programa.

Objavljene konačne rang-liste za ljetni upisni rok 2015.

Obavještavamo da su danas, 17. srpnja, u 18:15 objavljene konačne rang liste za upis na preddiplomske, stručne i integrirane studijske programe na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj u ljetnom upisnom roku 2015.

Kandidat je obvezan upisati onaj studijski program za koji je dobio pravo upisa (upisni broj) nakon formiranja konačnih rang lista.

Ako kandidat ne upiše studijski program za koji je ostvario pravo upisa i dobio upisni broj, visoko učilište mu može naplatiti oportunitetne troškove zbog nepopunjenog upisnog mjesta koji mogu iznositi i do iznosa jednogodišnje školarine.

Kandidati koji su dobili upisne brojeve trebaju provjeriti termine upisa za studijske programe na kojima su ostvarili pravo upisa.

Bliži se objava konačnih rang-lista za ljetni upisni rok 2015. godine

Obavještavamo da će danas 17. srpnja 2015. godine, nakon 18:00 h biti objavljene konačne rang liste za upis na preddiplomske, stručne i integrirane studijske programe na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj u ljetnom upisnom roku.

Također, danas do 17:59 sati, bit će moguće činiti promjene na listi prioriteta, a one podrazumijevaju: prijave za upis na studijske programe, a odnose se na studijske programe koji nemaju raniji rok prijave, promjene prioriteta studijskih programa te brisanje studijskih programa koje kandidati ni u kojem slučaju ne bi željeli upisati, čak ni onda kada bi ostvarili pravo upisa. Ako je kandidat spreman upisati bilo koji prijavljeni studij tada ne treba brisati niti jedan studij s liste prioriteta.
 

Napominjemo da svaki kandidat može biti unutar kvote na više odabranih studijskih programa, ali pravo upisa može ostvariti samo za jedan studijski program, pored kojeg će pisati riječ DA i upisni broj

 

Radno vrijeme Središnjeg prijavnog ureda

U petak,17.srpnja, radno vrijeme Središnjeg prijavnog ureda Agencije za znanost i visoko obrazovanje biti će od 8:00-20:00., a u subotu 18. srpnja od 8:00-16:00.

Središnji prijavni ured može se kontaktirati putem telefona 01 6274-844 ili putem mrežne stranice www.studij.hr izbornika Česta pitanja.

Objavljene privremene rang-liste

Obavještavamo vas da su danas, 13. srpnja 2015., na mrežnoj stanici www.postani-student.hr objavljene privremene rang-liste za upis na studijske programe na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj za ljetni upisni rok.

Privremene rang-liste zamijeniti će dosadašnje orijentacijske rang-liste te su podložne promjenama sve do objave konačnih rang-lista 17. srpnja 2015.

S privremenih rang-lista brisani su svi oni kandidati koji nisu zadovoljili preduvjete za prijavljene studijske programe. Svaki kandidat vidjet će svoj plasman samo na onoj rang-listi na kojoj bi u određenom trenutku ostvario pravo upisa te na onim rang-listama koje se na njegovoj listi prioriteta nalaze na višim pozicijama od onog studijskog programa na kojem trenutno ostvaruje pravo upisa. 

Radno vrijeme Središnjeg prijavnog ureda

U subotu, 11. srpnja radno vrijeme Središnjeg prijavnog ureda Agencije za znanost i visoko obrazovanje biti će od 8:00-16:00.

Središnji prijavni ured može se kontaktirati putem telefona 01 6274-844 ili putem mrežne stranice www.studij.hr izbornika Česta pitanja.

Počele prijave na diplomske studijske programe sastavnica Sveučilišta u Rijeci

U srijedu, 1. srpnja 2015. godine počele su prijave na diplomske studijske programe Sveučilišta u Rijeci za akademsku godinu 2015./2016. pomoću Nacionalnog informacijskog sustava prijava na diplomske studije (NISpDS). NISpDS sustav dostupan je na mrežnoj stranici www.studij.hr u izborniku Prijave na diplomske studije. Sustavu se pristupa putem servisa e-Građani što će smanjit troškove prijava i minimalizirati papirologiju, te olakšati postupak upisa samim studentima.

Prijave diplomskih studija traju do 22. rujna u prvom upisnom roku ili do 30. rujna u drugom upisnom roku. Kandidati koji su završili neistovrsne preddiplomske studijske programe imaju mogućnost prijave na studijske programe do 12. rujna neovisno o upisnom roku. Rok za slanje potrebne dokumentacije Središnjem prijavnom uredu je 12. rujna 2015. godine.

Više informacija o prijavi diplomskih studijskih programa možete pronaći na mrežnoj stranici www.studij.hr u izbornicima Prijave na diplomske studije, Sve o prijavama i Kalendar.

Za sve upite u vezi prijava na diplomske studijske programe možete nam se obratiti na broj telefona 01/6274 - 867 ili putem mrežne stranice www.studij.hr, popunjavajući obrazac za postavljanje upita koji se nalazi u izborniku Česta pitanja. Isto tako, nakon prijave u NISpDS, možete nam postaviti pitanje popunjavajući obrazac za postavljanje upita koji se nalazi u izborniku Ostalo/Pitanja.

Bliži se kraj roka za dostavu dokumentacije za ljetni upisni krug 2015.
Obavještavamo vas da 02. srpnja 2015. ističe rok za slanje potrebnih dokumenata za prijavu studijskih programa kao i rok za dostavu dokaza o pravu prednosti. Pravovremeno poslanim dokumentima smatraju se i oni poslani poštom na dan 02. srpnja 2015.

Više informacija o dostavi potrebnih dokumenata možete pronaći na mrežnoj stranici www.studij.hr u izborniku Sve o prijavama/Dokumenti/Pravo prednosti te u izborniku Kalendar.
Prijave na diplomske studije sastavnica Sveučilišta u Rijeci

Središnji prijavni ured Agencije za znanost i visoko obrazovanje će u akademskoj godini 2015./2016. prvi put elektroničkim putem provesti prijave na diplomske studije sastavnica Sveučilišta u Rijeci.

Nakon implementacije ovoga sustava na sastavnice Sveučilišta u Rijeci planira se njegovo postupno uvođenje i na ostala visoka učilišta u Hrvatskoj.

Time će se minimalizirati papirologija i smanjiti troškovi prijava, što će olakšati postupak upisa samim studentima, ali i visokim učilištima. Očekuje se povećanje vertikalne mobilnosti, odnosno, studenti će, u većoj mjeri nego do sada, birati drugo visoko učilište za nastavak visokog obrazovanja na diplomskoj razini.

Sustav će razmijeniti podatke o rezultatima i ostalim potrebnim podacima s preddiplomskih studija s informacijskim sustavima visokih učilišta te će se, temeljim tih podataka, generirati rang-liste za upise na diplomske studije.

Prijave na diplomske studije provodit će se na temelju stečenog iskustva prijava na preddiplomske studije koje već šest godina obavlja Središnji prijavni ured Agencije za znanost i visoko obrazovanje. Podsjetimo, upisi na preddiplomske studije informatizirani su akademske godine 2010./2011., što je budućim studentima olakšalo pristup visokom obrazovanju i pružene su im veće mogućnosti izbora studijskih programa.

Sve informacije vezane za prijavu diplomskih studijskih programa na sastavnicama Sveučilišta u Rijeci nalaze se na službenoj mrežnoj stranici Središnjeg prijavnog ureda www.studij.hr, i na službenim mrežnim stranicama sastavnica Sveučilišta u Rijeci.

Objavljene orijentacijske rang-liste

Obavještavamo vas da su danas, 30. travnja, objavljene orijentacijske rang-liste na kojima svaki kandidat može pratiti svoje privremeno bodovno stanje s obzirom na prijavljene studijske programe.

Liste su dostupne na mrežnoj stranici postani-student u izborniku Moji rezultati/Rezultati po prijavljenim studijskim programima.  

Napominjemo da su orijentacijske rang liste podložne promjenama te će se osvježavati svakoga punog sata.

Obavijest o slanju dokumentacije za kandidate koji posjeduju OIB

Dragi kandidati,

zbog nedavne povezanosti centralnog OIB sustava s Nacionalnim informacijskim sustavom prijava na visoka učilišta (NISpVU), obveznici OIB-a Republike Hrvatske u svrhu prijava na visoka učilišta ne moraju više uz dokumentaciju potrebnu za prijavu studijskih programa slati svoju domovnicu kojom su do sada dokazivali točnost osobnih podataka.

Kandidati koji ne posjeduju OIB Republike Hrvatske i dalje moraju poslati dokaz o državljanstvu (ovjerena preslika putovnice).

Obavijest Hrvatskog vojnog učilišta ''Petar Zrinski''
Dragi maturanti,

sigurno ste nestrpljivi u očekivanju mogućnosti prijave studijskih programa Vojno inženjerstvo (VI) i Vojno vođenje i upravljanje (VViU) preko popisa studijskih programa koji je objavio Središnji prijavni ured (SPU) na portalu www.postani-student.hr.

Želimo vas informirati da je za sjednicu Senata Sveučilišta u Zagrebu koja će se održati 20. siječnja 2015. godine, predviđena točka koja se odnosi na donošenje uvjeta za upis studijskih programa Vojnog vođenja i upravljanja i Vojnog inženjerstva te će nakon toga, u srijedu, 21. siječnja 2015. godine, biti moguća prijava preko stranice www.postani-student.hr na navedene studijske programe.

Također, upućujemo vas da vodite računa da se, uz prijavu studija preko stranice www.postani-student.hr, morate prijaviti i na natječaj MORH-a za prijem u kadetsku službu. Ovaj će natječaj biti objavljen na stranicama MORH-a početkom veljače 2015. Vezano za isto, dobna granica za prijem u kadetsku službu je godina rođenja 1993. ili mlađi.

U cilju što bolje pripreme za selekcijski postupak bodovanja i upisa, želimo vas informirati i o tome koji će predmeti s državne mature i na koji način biti vrednovani za upis studijskih programa VI i VViU:

Vojno inženjerstvo

- matematika 30 % (razina A), hrvatski jezik 20 % (A), engleski jezik 20 % (B);

Vojno vođenje i upravljanje

- matematika 20 % (razina B), hrvatski jezik 25 % (A), engleski jezik 25 % (A);

Opći uspjeh u srednjoj školi za oba studijska programa vrednuje se sa 30 % bodova.

Maturantima koji se namjeravaju prijaviti za upis gore navedenih studija, savjetujemo da na državnoj maturi polažu matematiku, hrvatski jezik i engleski jezik, naznačenih razina ispita. U slučaju zahtijevane razine A, mora se i polagati razina A, a u slučaju zahtijevane razine B, može se polagati ili razina B ili razina A. Za upis ovih studijskih programa ne vrednuju se izborni predmeti.

Želimo vam uspješne pripreme i uspješne upise odabranih studija!
Obavijest o dostupnosti informacija o postupku prijave studijskih programa i ispita državne mature
Željeli bismo vas obavijestiti da ove godine neće biti objavljena Brošura Prijave ispita državne mature i prijave za upis na studijske programe već sve informacije vezane uz prijavu studijskih programa možete pronaći na mrežnoj stranici www.studij.hr u izborniku Sve o prijavama i u izborniku Česta pitanja.

Informacije vezane uz postupak prijave ispita državne mature biti će dostupne na mrežnoj stranici www.postani-student.hr. 
Za sva dodatna pitanja vezana uz prijavu, postupak polaganja i plaćanje ispita državne mature potrebno se obratiti Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja na broj telefona Info centra 01/4501-899 te na adresu e-pošte info.centar@ncvvo.hr. 

Počele su prijave studijskih programa u ljetnom roku 2014./2015.

U srijedu, 7. siječnja 2015. godine počele su prijave studijskih programa za školsku godinu 2014./2015. 

Prijave studijskih programa u ljetnom upisnom roku trajati će do 17. srpnja 2015. godine, a izuzetak su studijski programi za koje je visoko učilište odredilo raniji rok prijave. Ranije rokove prijava moguće je provjeriti na mrežnoj stranici www.postani-student.hr, u izborniku Studijski programi, odabirući željeni studijski program.

Za sve upite u vezi prijava na studijske programe možete nam se obratiti na broj telefona 01/6274 - 844 ili putem mrežne stranice www.studij.hr, popunjavajući obrazac za postavljanje upita koji se nalazi na kraju pojedinih poglavlja u izborniku Česta pitanja.

Za sve upite u vezi ispita državne mature potrebno se obratiti Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja na broj telefona Info centra 01/4501 - 899 te na adresu e-pošte info.centar@ncvvo.hr. 

Uvjeti upisa za sljedeću akademsku godinu
Obavještavamo vas da se uvjeti upisa koji su dostupni na mrežnoj stranici www.postani-student.hr odnose se na prošlu (2014./2015.) akademsku godinu.

Ažurirane informacije, koje se odnose na uvjete upisa za sljedeću (2015./2016.) akademsku godinu bit će objavljene na istom mjestu u siječnju iduće godine.
Objavljene konačne rang liste za jesenski upisni rok 2014.
Obavještavamo da su objavljene konačne rang liste za upis na preddiplomske, stručne i integrirane studijske programe na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj u jesenskom  upisnom roku. Napominjemo da svaki kandidat može biti unutar kvote na više odabranih studijskih programa, ali pravo upisa je bilo moguće ostvariti samo za jedan studijski program, na onaj pored kojeg piše riječ DA i upisni broj. 

Kandidat je obvezan upisati onaj studijski program za koji je dobio pravo upisa prilkom formiranja konačnih rang lista.

Ako kandidat ne upiše studijski program za koji je ostvario pravo upisa i dobio upisni broj, visoko učilište mu može naplatiti oportunitetne troškove zbog nepopunjenog upisnog mjesta koji mogu iznositi i do iznosa jednogodišnje školarine. 
Privremene rang-liste
Obaviještavamo vas da su danas, 16. rujna 2014., na mrežnoj stanici www.postani-student.hr objavljene privremene rang-liste za upis na studijske programe na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj za jesenski upisni rok.

Privremene rang liste zamijeniti će dosadašnje orijentacijske rang liste te su podložne promjenama sve do objave konačnih rang-lista 21. rujna 2014.

S privremenih rang-lista brisat će se svi oni kandidati koji nisu zadovoljili preduvjete za prijavljene studijske programe. Svaki kandidat vidjet će svoj plasman samo na onoj rang listi na kojoj bi u određenom trenutku ostvario pravo upisa te na onim rang listama koje se na njegovoj listi prioriteta nalaze na višim pozicijama od onog studijskog programa na kojem trenutno ostvaruje pravo upisa. 
Radno vrijeme Središnjeg prijavnog ureda
U subotu, 20. rujna i nedjelju 21. rujna radno vrijeme Središnjeg prijavnog ureda Agencije za znanost i visoko obrazovanje biti će od 8:00-16:00.

Središnji prijavni ured može se kontaktirati putem telefona 01 6274-844. 
Počele prijave studijskih programa za jesenski upisni rok
U utorak, 22. srpnja 2014. otvorena je mogućnost prijave studijskih programa na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj putem internetske stranice postani-student za jesenski upisni rok. 

Studijske programe moguće je prijaviti na onim visokim učilištima na kojima je ostalo mjesta nakon zaključenja ljetnog upisnog roka. Neke od njih u ovom trenutku još nije moguće prijaviti, ali će ta mogućnost kandidatima biti na raspolaganju u narednih nekoliko dana, nakon što se zaključe upisi na svim visokim učilištima onih kandidata koji su svoje pravo upisa stekli u ljetnom upisnom roku. 

Također je moguće naknadno mijenjanje kvota kod nekih studijskih programa.

Konačne rang liste za ljetni upisni rok 2014. godine
Obavještavamo da će u četvrtak, dana 17. srpnja 2014. godine, u 12:15 sati biti objavljene konačne rang liste za upis na preddiplomske, stručne i integrirane studijske programe na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj u ljetnom upisnom roku. Također na taj dan do 11:59 sati bit će moguće vršiti prijave za upis na studijske programe (studijski programi koji nemaju raniji rok prijave) te promjene liste prioriteta studijskih programa.

Napominjemo da svaki kandidat može biti unutar kvote na više odabranih studijskih programa, ali pravo upisa može ostvariti samo za jedan studijski program, pored kojeg će pisati riječ DA i upisni broj.

Kandidat je obvezan upisati onaj studijski program za koji je dobio pravo upisa nakon formiranja konačnih rang lista.

Ako kandidat ne upiše studijski program za koji je ostvario pravo upisa i dobio upisni broj, visoko učilište mu može naplatiti oportunitetne troškove zbog nepopunjenog upisnog mjesta koji mogu iznositi i do iznosa jednogodišnje školarine. Zbog toga je važno da kandidati sa svoje liste prioriteta do četvrtka, 17. srpnja 2014. godine u 11:59 sati izbrišu one studijske programe sa svoje liste prioriteta koje ne bi upisali da ostvare pravo upisa.
Produljeno radno vrijeme Središnjeg prijavnog ureda
U razdoblju od subote 12. srpnja do objave konačnih rang lista za upis na studijske programe u ljetnom upisnom roku, u četvrtak 17. srpnja 2014. radno vrijeme Središnjeg prijavnog ureda Agencije za znanost i visoko obrazovanje bit će: 

- subotom i nedjeljom od 08:00 do 16:00 
- od ponedjeljka do četvrtka od 08:00 do 18:00 

Središnji prijavni ured može se kontaktirati putem telefona 01 6274-844. 
Privremene rang-liste
Obaviještavamo vas da će danas, 8. srpnja 2014. u 12:00 na mrežnoj stanici www.postani-student.hr biti objavljene privremene rang-liste za upis na studijske programe na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj za ljetni upisni rok.

Privremene rang liste zamijeniti će dosadašnje orijentacijske rang liste te su podložne promjenama sve do objave konačnih rang-lista 17. srpnja 2014.

S privremenih rang-lista brisat će se svi oni kandidati koji nisu zadovoljili preduvjete za prijavljene studijske programe. Svaki kandidat vidjet će svoj plasman samo na onoj rang listi na kojoj bi u određenom trenutku ostvario pravo upisa te na onim rang listama koje se na njegovoj listi prioriteta nalaze na višim pozicijama od onog studijskog programa na kojem trenutno ostvaruje pravo upisa. 


Predstavljena studija Postati student u Hrvatskoj
Agencija za znanost i visoko obrazovanje, u utorak, 17. lipnja 2014. godine, predstavila je studiju Postati student u Hrvatskoj. Studija je rezultat rada Agencije i njezina Središnjeg prijavnog ureda koji je osnovan 2009. godine s ciljem objedinjavanja poslova vezanih uz prijave na studijske programe te ispunjavanje uvjeta za upise na visoka učilišta.

Za potrebe Agencije, studiju su osmislili i proveli dr. sc. Boris Jokić i dr. sc. Zrinka Ristić Dedić iz Instituta za društvena istraživanja u Zagrebu, a donosi rezultate projekta Analiza upisa na studijske programe visokih učilišta u Republici Hrvatskoj na osnovu rezultata ispita državne mature u razdoblju od akademske godine 2010./2011. do 2013./2014.

Istraživanje je pokazalo važne trendove izbora i upisa studijskih programa te je otkrilo određene nedostatke u sustavu obrazovanja u RH, a prvi puta su precizno određeni indikatori vezani uz prijelaz iz srednjoškolskog u visoko obrazovanje.

Detaljnije o studiji možete pročitati na mrežnoj stranici Agencije za znanost i visoko obrazovanje.
26. lipnja zadnji dan za dostavu dokaza o pravu prednosti za ljetni upisni rok 2014.

U skladu sa Sporazumom o poticajnim mjerama za upis u ustanove visokog obrazovanja za hrvatske branitelje, hrvatske ratne vojne invalide iz Domovinskog rata te djecu smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja i djecu stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata, koji su sklopili Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i Rektorski zbor, pravo prednosti pri upisu na visoka učilišta, pod uvjetom da prijeđu razredbeni prag, imaju: 

1. hrvatski branitelji iz Domovinskoga rata ( odnosi se isključivo na hrvatske branitelje koji upisuju studij ),

2. hrvatski ratni vojni invalidi iz Domovinskoga rata ( odnosi se isključivo na hrvatske ratne vojne invalide koji upisuju studij ), 

3. djeca smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, te djeca stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskoga rata prve skupine 


Sukladno članku 48. b. Zakona o zaštiti vojnih i civilnih invalida pravo prednosti pri upisu na visoka učilišta, pod uvjetom da prijeđu razredbeni prag imaju i: 

1. djeca osoba poginulih, umrlih ili nestalih pod okolnostima iz čl. 6., 7., 8. Zakona, 

2. djeca civilni invalidi rata čije je oštećenje organizma nastalo pod okolnostima iz čl. 8. Zakona 

3. djeca mirnodopskih vojnih i civilnih invalida rata I. skupine sa stopostotnim oštećenjem organizma čije je oštećenje organizma nastalo pod okolnostima iz čl. 6., 7., i 8. Zakona. 


Također, pojedina visoka učilišta pravo prednosti pri upisu na visoka učilišta daju i kandidatima sa šezdesetpostotnim i većim tjelesnim oštećenjem (invaliditetom), pod uvjetom da prijeđu razredbeni prag.


Navedeni dokazi ( u izvorniku ili ovjerenoj preslici ) moraju biti izdani u Republici Hrvatskoj , te se šalju isključivo preporučenom poštom, na sljedeću adresu: Agencija za znanost i visoko obrazovanje, Donje Svetice 38, 10 000 Zagreb. Rok za dostavu dokaza o pravu prednosti je 26. lipnja, za ljetni upisni rok

Obavijest o polaganju ispita iz Hrvatskog jezika na B2 razini
Nacionalni centar za vanjsko vrednovanje obrazovanja provodit će ispit iz Hrvatskoga jezika na B2 razini za kandidate kojima je položen ispit uvjet za upis u prvu, odnosno drugu godinu studija sukladno odlukama visokih učilišta.

Ispit će se održati 5. srpnja 2014. godine u 9.00 sati u prostorijama Nacionalnoga centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja u Zagrebu, Petračićeva 4.

Ispitu smiju pristupiti kandidati koji su prijavili ispit i u roku uplatili troškove polaganja ispita u iznosu od 300,00 kn.

Rok za prijavu i uplatu: zaključno s 23. lipnja 2014. godine.

Za upis u prvu godinu studija svim kandidatima koji imaju obvezu polaganja na stranicama www.postani-student.hr, na poveznici Moji podatci/zaduženja i uplate, bit će prikazano zaduženje i broj računa na koji se uplaćuje naknada za troškove polaganja ispita. Uplate se mogu obaviti u bilo kojoj poslovnici pošte ili banke ili putem internet bankarstva. Molimo kandidate da pažljivo prepišu brojeve s uplatnica na njihovim stranicama.

Deaktivacija studijskog programa
Obavještavamo vas da se, sukladno odluci Učiteljskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, na izvanredni preddiplomski studij Rani i predškolski odgoj i obrazovanje u Čakovcu i Zagrebu neće vršiti upisi u akademsku godinu 2014./2015. putem mrežne stranice www.postani-student.hr te da će iz tog razloga navedeni studij biti deaktiviran u NISpVU sustavu.

Počela je prijava studijskih programa Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje Sveučilišta u Zagrebu
Obavještavamo Vas da je prijavu tih studijskih programa moguće izvršiti do 15. svibnja 2014. godine. Više informacija o vojnim studijima možete naći na vojni.unizg.hr.
Broj 666555 - novi broj za ponovno izdavanje korisničkih podataka
S današnjim danom, 11. ožujka 2014. godine, postojeći broj za ponovno izdavanje korisničkih podataka 66354 više se ne koristi te je zamijenjen novim odnosno brojem 666555.
Od 11. ožujka 2014. godine novi broj za ponovno izdavanje korisničkih podataka
Obavještavamo Vas da će se u utorak, 11. ožujka 2014. godine, dosadašnji broj, za ponovno izdavanje korisničkih podataka, zamijeniti novim odnosno brojem 666555. Do navedenog datuma i dalje možete koristiti postojeći broj 66354.

Napominjemo da se sadržaj poruke ne mijenja  - sadržaj poruke je riječ OPET.
Novi broj za ponovno izdavanje korisničkih podataka
Obavještavamo Vas da će kroz tjedan dana doći do promjene broja za ponovno izdavanje korisničkih podataka te da će se umjesto postojećeg broja 66354 koristiti broj 666555.

Sadržaj poruke i dalje je isti odnosno sadržaj SMS poruke je riječ OPET.

Pravovremeno ćete biti obaviješteni kada će se u potpunosti novi broj zamijeniti postojećim. Do tada i dalje koristite broj 66354 za ponovno izdavanje korisničkih podataka.
Pošalji upit putem obrasca
Ako odgovor na traženo pitanje niste pronašli u izbornicima Sve o prijavama i Česta pitanja, možete ispuniti obrazac za upit koji se nalazi na kraju pojedinih poglavlja u izborniku Česta pitanja.
Objavljene orijentacijske rang liste
Obavještavamo Vas da su s današnjim danom 7. veljače 2014. godine objavljene orijentacijske rang liste na kojima svaki kandidat može pratiti svoje privremeno bodovno stanje s obzirom na prijavljene studijske programe na mrežnoj stranici postani-student u izborniku Moji rezultati/Rezultati po prijavljenim studijskim programima. 

Napominjemo
da su orijentacijske rang liste podložne promjenama te će se osvježavati svakoga punog sata.
Nov sveučilišni preddiplomski studijski program Rani i predškolski odgoj i obrazovanje
Obavještavamo Vas da je stručni studij Predškolski odgoj Sveučilišta u Zadru zamijenjen sveučilišnim preddiplomskim studijskim programom Rani i predškolski odgoj i obrazovanje. Novi studijski program u cijelosti zamjenjuje stari, na koji se neće vršiti upisi, a uvjeti upisa ostaju isti.
Preporuke za obrazovnu upisnu politiku i politiku stipendiranja
Temeljem Uredbe Vlade Republike Hrvatske o praćenju, analizi i predviđanju potreba tržišta rada za pojedinim zvanjima, te izradi i uzimanju u obzir preporuka za obrazovnu upisnu politiku (NN 93/10), Hrvatski zavod za zapošljavanje proveo je analizu i prognozu potreba tržišta za pojedinim kvalifikacijama, te izradio Preporuke za obrazovnu upisnu politiku i politiku stipendiranja u 2013. godini.

Preporuke predstavljaju rezultat analize i prognoze potreba tržišta rada za pojedinim kvalifikacijama dobiven na temelju značajnih statističkih podataka i pokazatelja o zapošljavanju nezaposlenih osoba prema programu obrazovanja i podataka iz Ankete poslodavaca. Također uzimaju se u obzir  strategije i planovi gospodarskog razvoja na regionalnoj i lokalnoj razini.

Istima se preporuča povećanje ili smanjenje broja upisanih i stipendiranih učenika i studenata u pojedinim programima obrazovanja, ali se ono ne određuje brojčano. Izrađene su na razini regionalnih i lokalnih tržišta rada s ciljem smanjenja strukturne neusklađenosti između ponude rada i potražnje za radom.

Njihova primjena je korištenje prilikom izrade Natječaja za dodjelu studentskih stipendija Nacionalne zaklade za potporu učeničkom i studentskom standardu, za izradu natječaja za prijam učenika u učeničke domove i dr.
Dostava dokumentacije potrebne za prijavu studijskih programa
Podsjećamo vas da Središnji prijavni ured počinje sa zaprimanjem dokumenata potrebnih za prijavu studijskih programa od 2. veljače 2014. godine. Dokumenti moraju biti preslike ovjerene kod javnog bilježnika, ako su dokumenti na hrvatskom jeziku, (odnosno sudskog tumača, ako su prevedeni sa stranog jezika na hrvatski) i šalju se isključivo preporučenom poštom, a rok za dostavu dokumenata je 2.srpnja 2014. godine.

Navedeni rok ne odnosi se na kandidate koji pristupaju dodatnim provjerama, oni su dužni poslati dokumente do roka za prijavu studija, kojeg određuje visoko učilište.
RIT Croatia
Obavještavamo vas da je Američka visoka škola za management i tehnologiju (ACMT) službeno promijenila naziv u RIT Croatia (Rochester Institute of Technology Croatia).

Orijentacijske rang liste
Početkom veljače 2014. godine na mrežnoj stanici postani-student bit će objavljene orijentacijske rang liste. U izborniku Moji rezultati/Rezultati po prijavljenim studijskim programima bit će vidljivo privremeno bodovno stanje svakog kandidata s obzirom na prijavljene studijske programe.

Orijentacijske rang liste podložne su promjenama te će se osvježavati svakoga punog sata.
Deaktivacija izvanrednog stručnog studija Radiološka tehnologija
Sukladno odluci Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu, na izvanredni stručni studij Radiološka tehnologija neće se vršiti upisi u akademsku godinu 2014./2015. putem mrežne stranice www.postani-student.hr te će iz tog razloga navedeni studij biti deaktiviran u NISpVU sustavu.

EU državljani zajedno na rang listama s hrvatskim državljanima
Ulaskom Republike Hrvatske u Europsku uniju kandidati koji imaju državljanstvo neke od članica Europske unije imaju ista prava kao i hrvatski državljani. Zbog toga će kod prijave studijskih programa za akademsku godinu 2014./2015. jedni i drugi konkurirati na istim rang listama.
Nov način izdavanja korisničkih podataka
Obavještavamo Vas da je s današnjim danom, 17. prosinca 2013. godine, za kandidate koji koriste broj mobitela iz mobilnih mreža Republike Hrvatske nove korisničke podatke, u slučaju promjene broja mobitela, potrebno zatražiti isključivo putem poveznice novi_broj.

Ako broj mobitela koji se nalazi u sustavu i dalje koristite, korisničke podatke, na već poznati način, možete zatražiti slanjem SMS poruke sadržaja OPET na broj 66354.

Kandidati koji koriste broj mobitela iz mobilnih mreža neke druge zemlje, nove korisničke podatke trebaju zatražiti putem poveznice reizdavanje_stranci.
Deaktivacija izvanrednog stručnog studija Sigurnost Visoke škole za sigurnost s pravom javnosti
Obavještavamo Vas da se, sukladno odluci Visoke škole za sigurnost s pravom javnosti, na izvanredni stručni studij Sigurnost u Splitu neće vršiti upisi u akademsku godinu 2014./2015. putem mrežne stranice www.postani-student.hr te da će iz tog razloga navedeni studij biti deaktiviran u NISpVU sustavu.
Obavijest o novoj Facebook stranici Središnjeg prijavnog ureda
Od danas, 13. prosinca 2013. godine, možete pratiti sve obavijesti o studijskim programima i na novoj Facebook stranici Središnjeg prijavnog ureda.
Vojni studiji Sveučilišta u Zagrebu
Sveučilište u Zagrebu za potrebe Oružanih snaga Republike Hrvatske  pokreće  dva preddiplomska  sveučilišna studijska programa:
•  Vojno inženjerstvo
•  Vojno vođenje i upravljanje

Kriteriji za bodovanje po studijskim programima su sljedeći:
Sveučilišni preddiplomski studijski program Vojnog inženjerstva
Prosjek svih ocjena u srednjoj školi - 30%
Hrvatski jezik (A) - 20%
Matematika (A) - 30%
Strani jezik (B) - 20%

Sveučilišni preddiplomski studijski program Vojnog vođenja i upravljanja
Prosjek svih ocjena u srednjoj školi - 30%
Hrvatski jezik (A) - 25%
Matematika (B) - 20%
Strani jezik (A) - 25%

*Uz navedene kriterije upisa, kandidati trebaju ispuniti i zdravstvene, psihofizičke i sigurnosne kriterije, nužne za časničko zvanje.

Oba sveučilišna preddiplomska studija traju 8 semestra i njihovim se završetkom stječe 240 ECTS bodova te akademski naziv prvostupnika izabranog studijskog programa i prvi časnički čin: poručnik određenog roda ili tehničke službe. Nastava se najvećim dijelom izvodi u prostorima Hrvatskog vojnog učilišta „Petar Zrinski''  i nastavno-obučnim središtima Hrvatske kopnene vojske. Atraktivnost ovih studijskih programa je u tome što prvostupnike čeka siguran posao u postrojbama Oružanih snaga RH  na mjestima prvih časničkih dužnosti.

Ovi su studijski programi trenutno u postupku akreditacije, a upis prve generacije studenata planiran je sljedeće akademske godine,  2014./2015.

Molimo kandidate zainteresirane za studiranje na Vojnim studijima da prate službene stranice Nacionalnog informacijskog sustava prijava na visoka učilišta (NISpVU) www.postani-student.hr, Središnjeg prijavnog ureda www.studij.hr i Vojnih studija Sveučilišta u Zagrebu www.vojni.unizg.hr
.
Počele su prijave ispita državne mature i studijskih programa u ljetnome roku školske godine 2013./2014.
U nedjelju, 1. prosinca 2013. godine počele su prijave ispita državne mature i studijskih programa za školsku godinu 2013/2014. Prijave ispita državne mature trajat će do 1. veljače 2014. godine., dok će prijave studijskih programa trajati do 17. srpnja 2014. godine. Izuzetak su studijski programi za koje je visoko učilište odredilo raniji rok prijave (sve informacije o studijskim programima s ranijim rokom prijave moguće je naći na poveznici 'Studijski programi' .

Važno je napomenuti da su od spomenutog datuma, 1.prosinca 2013. godine, omogućene i aktivacije prošlogodišnjih maturanata, registracije za kandidate koji su srednje obrazovanje završili prije 2010. godine, kandidate koji završavaju srednje obrazovanje u sustavu obrazovanja odraslih te u inozemstvu ili su strani državljani.

Za sve dodatne informacije u vezi prijava na studijske programe možete nam se obratiti na broj telefona 01/6274 - 844, a u vezi pitanja o ispitima državne mature molimo da se obratite Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja na broj Info centra 01/4501 - 899 te na adresu e-pošte  NCVVO.

Produljeno radno vrijeme Središnjeg prijavnog ureda
U petak 20. rujna i u subotu 21. rujna 2013. radno vrijeme Središnjeg prijavnog ureda Agencije za znanost i visoko obrazovanje bit će:

- petak od 08:00 do 20:00
- subota od 08:00 do 20:00

Središnji prijavni ured može se kontaktirati putem telefona 01 6274-844.
Konačne rang-liste u jesenskom roku
U subotu, 21. rujna 2013. u 12:15 bit će objavljene konačne rang-liste za upis na preddiplomske, stručne i integrirane studijske programe na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj u jesenskom upisnom roku.

Svaki kandidat može biti unutar kvote na više odabranih studijskih programa, ali pravo upisa može ostvariti samo za jedan studijski program, pored kojeg će pisati riječ DA i upisni broj. Kandidat je obvezan upisati onaj studijski program za kojeg je dobio pravo upisa nakon formiranja konačnih rang lista.

Ako se kandidat ne pojavi na upisu za onaj studijski program za koji je ostvario pravo upisa, visoko učilište mu može naplatiti oportunitetne troškove. Zbog toga je važno da kandidati sa svoje liste prioriteta do subote, 21. rujna 2013. u 11:59 izbrišu one studijske programe koje ne bi upisali da ostvare pravo upisa.
Objava konačnih rang lista za jesenski upisni rok 2013.
U subotu, 21. rujna 2013. u 12:15 bit će objavljene konačne rang-liste za upise na visoka učilišta u jesenskom upisnom roku.

Promjene prioriteta i prijave studijskih programa bit će moguće do 21. rujna u 11:59.
Prava na zdravstveno osiguranje redovnih studenata iznad 26. godina
Zakonom o obveznom zdravstvenom osiguranju („Narodne novine“ 80/13.) nije predviđena posebna osnova osiguranja kojom bi redovitim studentima koji su navršili 26. godinu života, a do toga roka nisu završili redovito školovanje, bilo omogućeno i nadalje ostvarivanje statusa i prava u obveznom zdravstvenom osiguranju na teret sredstava državnog proračuna RH.

Stoga redovitim studentima prestaje obvezno zdravstveno osiguranje po sili Zakona kada navrše 26 godina, te je potrebno da područna služba HZZO-a utvrdi da li ispunjavaju uvjete za stjecanje statusa u obveznom zdravstvenom osiguranju prema nekoj drugoj zakonskoj osnovi osiguranja (primjerice, kao član obitelji preko supružnika) ili su se obvezni osigurati u skladu s člankom 13. navedenog Zakona kao osigurana osoba, odnosno postaju obveznici plaćanja doprinosa za obvezno zdravstveno osiguranje (tzv. samoplatioci). Samoplatioci su obvezni plaćati doprinos od prvog slijedećeg dana od kada su izgubili prethodno osiguranje, a najdulje za razdoblje od 12 mjeseci. Mjesečni iznos je 357,95 kn.

U skladu s navedenim područne službe HZZO-a krenule su obavještavati studente koji su napunili 26 godina pozivajući ih da reguliraju svoj status u obveznom zdravstvenom osiguranju.
Počele prijave studijskih programa za jesenski upisni rok
U ponedjeljak, 22. srpnja 2013. otvorena je mogućnost prijave studijskih programa na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj putem internetske stranice postani-student za jesenski upisni rok.

Studijske programe moguće je prijaviti na onim visokim učilištima na kojima je ostalo mjesta nakon zaključenja ljetnog upisnog roka. Neke od njih u ovom trenutku još nije moguće prijaviti ali će ta mogućnost kandidatima biti na raspolaganju u narednih nekoliko dana, nakon što se zaključe upisi na svim visokim učilištima onih kandidata koji su svoje pravo upisa stekli u ljetnom upisnom roku.

Također je moguće naknadno mijenjanje kvota kod nekih studijskih programa.
---
Počele prijave studijskih programa za jesenski upisni rok
23.07.2013

U ponedjeljak, 22. srpnja 2013. otvorena je mogućnost prijave studijskih programa na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj putem internetske stranice www.postani-student.hr za jesenski upisni rok.

Studijske programe moguće je prijaviti na onim visokim učilištima na kojima je ostalo mjesta nakon zaključenja ljetnog upisnog roka. Neke od njih u ovom trenutku još nije moguće prijaviti, ali će ta mogućnost kandidatima biti na raspolaganju u narednih nekoliko dana, nakon što se zaključe upisi na svim visokim učilištima onih kandidata koji su svoje pravo upisa stekli u ljetnom upisnom roku.

Također je moguće naknadno mijenjanje kvota kod nekih studijskih programa.
Konačne rang liste
U srijedu, 17. srpnja 2013. u 12:00 bit će objavljene konačne rang liste za upis na preddiplomske studijske programe na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj u ljetnom upisnom roku.

Svaki kandidat može biti unutar kvote na više odabranih studijskih programa, ali pravo upisa može ostvariti samo za jedan studijski program, pored kojeg će pisati riječ Da i upisni broj. Kandidat je obvezan upisati onaj studijski program za kojeg je dobio pravo upisa nakon formiranja konačnih rang lista.

Ako se kandidat ne pojavi na upisu za onaj studijski program za koji je dobio pravo upisa fakultet mu može naplatiti oportunitetne troškove. Zbog toga je izuzetno važno da kandidati sa svoje liste prioriteta do srijede, 17. srpnja 2013. u 11:59 izbrišu sve one studijske programe na kojima nikada ne bi htjeli studirati (npr. zato jer nisu za njih zainteresirani ili zato jer ne žele na njima studirati zbog previsoke cijene školarine). Drugim riječima, na kandidatovoj konačnoj listi prioriteta moraju ostati samo oni studijski programi koji kandidata interesiraju i koje je spreman upisati.

Na broj 1 liste prioriteta treba staviti onaj studijski program kojeg kandidat najviše želi.

Svoju osobnu listu prioriteta nije potrebno potvrđivati TAN brojem niti na bilo koji drugi način. Ona će se objavom konačnih rang lista smatrati konačnim odabirom kandidata.
Objavljene privremene rang liste
U utorak, 9. Srpnja 2013. na stranici postani-student objavljene su privremene rang liste za upis na studijske programe na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj za ljetnim upisni rok. Također su objavljeni i rezultati ispita državne mature u Republici Hrvatskoj.

Privremene rang liste zamijenile su dosadašnje orijentacijske rang liste. Podložne su promjenama sve do objave konačnih rang lista u srijedu 17. srpnja 2013. u 12:00.

S privremenih rang lista brisat će se svi oni kandidati koji nisu zadovoljili preduvjete za prijavljene studijske programe. Svaki kandidat vidjet će svoj plasman samo na onoj rang listi na kojoj bi u određenom trenutku ostvario pravo upisa te na onim rang listama koje se na njegovoj listi prioriteta nalaze na višim pozicijama od onog studijskog programa na kojem trenutno ostvaruje pravo upisa.

Kandidati na svojoj listi prioriteta trebaju ostaviti samo studije koji se zaista namjeravaju studirati, poredane po redoslijedu želja, pri čemu se na najviše (prvo) mjesto postavlja studij koji se najviše želi studirati. Računalni algoritam pokušat će kandidata rasporediti na studij koji se nalazi na prvome mjestu liste prioriteta. Ako je tamo upisna kvota popunjena kandidatima s više bodova, pokušat će se kandidata rasporediti na studij s drugoga mjesta liste prioriteta i tako dalje. Dakle, dovoljno je samo dobro poredati studije, a algoritam će se pobrinuti da kandidat bude raspoređen na svoj najbolji mogući izbor.

Ponavljamo, važno je da se s liste prioriteta obrišu studiji koji se zapravo ne žele studirati.
Smotra Sveučilišta u Zagrebu za ak. god. 2013. – 2014.
Smotra Sveučilišta u Zagrebu za ak. god. 2013. – 2014. održat će se u Boćarskom domu u Zagrebu od 14. do 16. studenog 2013.

Na ovogodišnjoj Smotri Sveučilišta u Zagrebu predstavit će se sastavnice Sveučilišta u Zagrebu. Osim raznovrsnog programskog sadržaja, na Smotri će biti prisutni i sadašnji studenti koji mogu informirati buduće studente o svim aspektima studentskog života te uvjetima studiranja na pojedinim studijskim programima.
Produljeno radno vrijeme Središnjeg prijavnog ureda
U razdoblju od utorka, 9. srpnja do objave konačnih rang lista za upis na studijske programe u ljetnom upisnom roku, u srijedu 17. srpnja 2013. radno vrijeme Središnjeg prijavnog ureda Agencije za znanost i visoko obrazovanje bit će:

- od ponedjeljka do petka od 08:00 do 18:00
- subotom i nedjeljom od 08:00 do 16:00

Središnji prijavni ured može se kontaktirati putem telefona 01 6274-844.
26. lipnja zadnji dan za dostavu dokaza o pravu prednosti za ljetni upisni rok 2013.
U skladu sa Sporazumom o poticajnim mjerama za upis u ustanove visokog obrazovanja za hrvatske branitelje, hrvatske ratne vojne invalide iz Domovinskog rata te djecu smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja i djecu stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata, koji su sklopili Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti i Rektorski zbor, pravo prednosti pri upisu na visoka učilišta, pod uvjetom da prijeđu razredbeni prag, imaju:

1. hrvatski branitelji iz Domovinskoga rata ( odnosi se isključivo na hrvatske branitelje koji upisuju studij ),

2. hrvatski ratni vojni invalidi iz Domovinskoga rata ( odnosi se isključivo na hrvatske ratne vojne invalide koji upisuju studij ),

3. djeca smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, te djeca stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskoga rata prve skupine


Sukladno članku 48. b. Zakona o zaštiti vojnih i civilnih invalida pravo prednosti pri upisu na visoka učilišta, pod uvjetom da prijeđu razredbeni prag imaju i:

1. djeca osoba poginulih, umrlih ili nestalih pod okolnostima iz čl. 6., 7., 8. Zakona,

2. djeca civilni invalidi rata čije je oštećenje organizma nastalo pod okolnostima iz čl. 8. Zakona

3. djeca mirnodopskih vojnih i civilnih invalida rata I. skupine sa stopostotnim oštećenjem organizma čije je oštećenje organizma nastalo pod okolnostima iz čl. 6., 7., i 8. Zakona.


Također, pojedina visoka učilišta pravo prednosti pri upisu na visoka učilišta daju i kandidatima sa šezdesetpostotnim i većim tjelesnim oštećenjem (invaliditetom), pod uvjetom da prijeđu razredbeni prag.


Navedeni dokazi ( u izvorniku ili ovjerenoj preslici ) moraju biti izdani u Republici Hrvatskoj , te se šalju isključivo preporučenom poštom, na sljedeću adresu: Agencija za znanost i visoko obrazovanje, Donje Svetice 38, 10 000 Zagreb. Rok za dostavu dokaza o pravu prednosti je 26. lipnja, za ljetni upisni rok.
Kratki vodič kroz prava i obveze studenata za zdravstveno osiguranje
I. Redovni studenti osigurani kao članovi obitelji
Redovni studenti status u obveznom zdravstvenom osiguranju, u pravilu, stječu kao članovi obitelji preko roditelja i taj status, ako su stariji od 18 godina života, zadržavaju sve dok se nalaze na redovnom srednjem, odnosno visokom obrazovanju, odnosno do kraja redovnog obrazovanja, a najduže do navršene26. godine života.

Što se smatra redovnim obrazovanjem?
Smatra se obrazovanje do završetka stručnog studija, preddiplomskog, odnosno diplomskoga sveučilišnog studija, prema propisima o redovnom školovanju u Republici Hrvatskoj.

Kada završava redovno školovanje?
Prema Zakonu o visokim učilištima završetak dodiplomskog studija nastupa izradom diplomskog rada i/ili polaganjem diplomskog ispita.

Koliko dugo se zadržavaju prava iz obveznog zdravstvenog osiguranja nakon završetka studija?
Prava iz obveznog zdravstvenog osiguranja kao članovi obitelji osiguranika koja su stečena po osnovi redovnog studiranja traju još 30 dana: - za redovne studente je to datum diplomiranja + 30 dana.

Što znači rok od 90 dana za prijavu na obvezno zdravstveno osiguranje?
Nakon proteka 30 dana po završetku studija prestaju prava iz obveznog zdravstvenog osiguranja, ali je dana mogućnost da se u roku od 90 dana od dana isteka školske godine u kojoj su studenti završili redovno školovanje (30. rujna+90 dana) prijave HZZO-u i ostvare status u obveznom zdravstvenom osiguranju bez obveze plaćanja doprinosa.

Studenti koji nastavljaju školovanje u inozemstvu
Studenti, koji se prema vlastitom izboru školuju u inozemstvu ne mogu više steći status osigurane osobe u obveznom zdravstvenom osiguranju kao članovi obitelji osiguranika jer se ne školuju prema propisima o redovnom školovanju Republike Hrvatske.

Stjecanje statusa za one koji nastavljaju školovanje u inozemstvu
Pod uvjetom da se prijave HZZO-u u roku od 30 dana od dana navršenih 18 godina života ostvaruju status u obveznom zdravstvenom osiguranju bez obveze plaćanja doprinosa.

II. Redovni studenti koji nisu osigurani kao članovi obitelji

1. Kako steći status:
- prijavom na obvezno zdravstveno osiguranje nadležnoj službi HZZO-a sa potvrdom fakulteta da su upisani kao redovni studenti.

2. Od kojeg datuma i do kada stječu status?
- od dana podnošenja prijave, a mogu ga koristiti najduže do isteka školske godine u kojoj su završili redovno školovanje, dakle 30. rujna tekuće godine za studente.

Gubitak statusa redovnog učenika, odnosno studenta
Studenti koji su izgubili status redovitog studenta, a pravo na obvezno zdravstveno osiguranje ne mogu ostvariti po drugoj osnovi, imaju mogućnost ostvariti status osiguranika u obveznom zdravstvenom osiguranju na teret sredstava državnog proračuna pod uvjetom da se HZZO- u prijave u roku od 30 dana od dana gubitka statusa redovitog studenta.

Propuštanje navedenoga roka podrazumijeva i obvezu plaćanja doprinosa za obvezno zdravstveno osiguranje.

Ostvarivanje statusa u obveznom zdravstvenom osiguranju za studenti koji nisu redovno završili školovanje
Svi koji nisu redovno završili školovanje, odnosno nisu diplomirani tijekom školske godine u kojoj su imali status redovnog studenta dana je mogućnost da se HZZO-u prijave u roku od 30 dana od dana položenog završnog ispita.
Objavljene orijentacijske rang-liste
Na poveznici Moji rezultati/Rezultati po prijavljenim studijskim programima objavljene su orijentacijske rang-liste i privremeno bodovno stanje. Važno je napomenuti da će se bodovno stanje i orijentacijske rang-liste kontinuirano mijenjati kako budu pristizali novi podatci na temelju kojih se bodovi izračunavaju. Bodovno stanje i ogledne rang-liste osvježavat će se svakoga punog sata. Objašnjenje načina generiranja rang-lista možete pročitati ovdje.

Napominjemo da se u ovoj oglednoj fazi svi kandidati nalaze na rang-listama bez obzira na to jesu li ili nisu zadovoljili preduvjete. Također, rangovi su izračunati prema trenutnomu bodovnom stanju koje će se drastično mijenjati. I u ovoj oglednoj fazi svi su kandidati brisani s rang-lista studijskih programa koje su na listi prioriteta postavljene niže od studijskoga programa na kojemu se kandidat prema trenutnomu privremenom broju bodova, "nalazi unutar upisne kvote".

Još jednom naglašavamo da se trenutačno "unutar upisne kvote" može biti i bez zadovoljenih preduvjeta, što u fazi privremenih i konačnih rang-lista neće biti slučaj.
Objavljene brošure Prijava ispita državne mature 2012.2013. i prijave za upis na studijske programe
Objavljen novi Pravilnik o polaganju državne mature
Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta donijelo je novi Pravilnik o polaganju državne mature, koji je objavljen u Narodnim novinama u br. 1/2013 2. siječnja 2013. godine. Novi je pravilnik izrađen na temelju iskustava s provedbom državne mature u posljednje dvije godine, a donosi poboljšanja u tehničko-provedbenom smislu rješavajući određene poteškoće uočene u provedbi te uzimajući za temelj analize provedbe te prijedloge i primjedbe svih sudionika sustava - učenika, ispitnih koordinatora i ravnatelja.

Tekst Pravilnika možete pročitati ovdje.
Jesenski upisni rok
Konačne rang-liste u jesenskom upisnom roku objavljene su 21.09.2013. u 12:15. Za sve informacije vezano uz postupak upisa potrebno je kontaktirati visoko učilište.
Obavijest Hrvatskog vojnog učilišta ''Petar Zrinski''
Dragi maturanti,

sigurno ste nestrpljivi u očekivanju mogućnosti prijave studijskih programa Vojno inženjerstvo (VI) i Vojno vođenje i upravljanje (VViU) preko popisa studijskih programa koji je objavio Središnji prijavni ured (SPU) na portalu www.postani-student.hr.

Želimo vas informirati da je za sjednicu Senata Sveučilišta u Zagrebu koja će se održati 20. siječnja 2015. godine, predviđena točka koja se odnosi na donošenje uvjeta za upis studijskih programa Vojnog vođenja i upravljanja i Vojnog inženjerstva te će nakon toga, u srijedu, 21. siječnja 2015. godine, biti moguća prijava preko stranice www.postani-student.hr na navedene studijske programe.

Također, upućujemo vas da vodite računa da se, uz prijavu studija preko stranice www.postani-student.hr, morate prijaviti i na natječaj MORH-a za prijem u kadetsku službu. Ovaj će natječaj biti objavljen na stranicama MORH-a početkom veljače 2015. Vezano za isto, dobna granica za prijem u kadetsku službu je godina rođenja 1993. ili mlađi.

U cilju što bolje pripreme za selekcijski postupak bodovanja i upisa, želimo vas informirati i o tome koji će predmeti s državne mature i na koji način biti vrednovani za upis studijskih programa VI i VViU:

Vojno inženjerstvo

- matematika 30 % (razina A), hrvatski jezik 20 % (A), engleski jezik 20 % (B);

Vojno vođenje i upravljanje

- matematika 20 % (razina B), hrvatski jezik 25 % (A), engleski jezik 25 % (A);

Opći uspjeh u srednjoj školi za oba studijska programa vrednuje se sa 30 % bodova.

Maturantima koji se namjeravaju prijaviti za upis gore navedenih studija, savjetujemo da na državnoj maturi polažu matematiku, hrvatski jezik i engleski jezik, naznačenih razina ispita. U slučaju zahtijevane razine A, mora se i polagati razina A, a u slučaju zahtijevane razine B, može se polagati ili razina B ili razina A. Za upis ovih studijskih programa ne vrednuju se izborni predmeti.

Želimo vam uspješne pripreme i uspješne upise odabranih studija!
Počele su prijave studijskih programa u ljetnom roku 2014./2015.

U srijedu, 7. siječnja 2015. godine počele su prijave studijskih programa za školsku godinu 2014./2015. 

Prijave studijskih programa u ljetnom upisnom roku trajati će do 17. srpnja 2015. godine, a izuzetak su studijski programi za koje je visoko učilište odredilo raniji rok prijave. Ranije rokove prijava moguće je provjeriti na mrežnoj stranici www.postani-student.hr, u izborniku Studijski programi, odabirući željeni studijski program.

Za sve upite u vezi prijava na studijske programe možete nam se obratiti na broj telefona 01/6274 - 844 ili putem mrežne stranice www.studij.hr, popunjavajući obrazac za postavljanje upita koji se nalazi na kraju pojedinih poglavlja u izborniku Česta pitanja.

Za sve upite u vezi ispita državne mature potrebno se obratiti Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja na broj telefona Info centra 01/4501 - 899 te na adresu e-pošte info.centar@ncvvo.hr. 

Uvjeti upisa za sljedeću akademsku godinu
Obavještavamo vas da se uvjeti upisa koji su dostupni na mrežnoj stranici www.postani-student.hr odnose se na prošlu (2014./2015.) akademsku godinu.

Ažurirane informacije, koje se odnose na uvjete upisa za sljedeću (2015./2016.) akademsku godinu bit će objavljene na istom mjestu u siječnju iduće godine.
Objavljene konačne rang liste za jesenski upisni rok 2014.
Obavještavamo da su objavljene konačne rang liste za upis na preddiplomske, stručne i integrirane studijske programe na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj u jesenskom  upisnom roku. Napominjemo da svaki kandidat može biti unutar kvote na više odabranih studijskih programa, ali pravo upisa je bilo moguće ostvariti samo za jedan studijski program, na onaj pored kojeg piše riječ DA i upisni broj. 

Kandidat je obvezan upisati onaj studijski program za koji je dobio pravo upisa prilkom formiranja konačnih rang lista.

Ako kandidat ne upiše studijski program za koji je ostvario pravo upisa i dobio upisni broj, visoko učilište mu može naplatiti oportunitetne troškove zbog nepopunjenog upisnog mjesta koji mogu iznositi i do iznosa jednogodišnje školarine. 
Počela je prijava studijskih programa Vojno inženjerstvo i Vojno vođenje i upravljanje Sveučilišta u Zagrebu
Obavještavamo Vas da je prijavu tih studijskih programa moguće izvršiti do 15. svibnja 2014. godine. Više informacija o vojnim studijima možete naći na vojni.unizg.hr.
Broj 666555 - novi broj za ponovno izdavanje korisničkih podataka
S današnjim danom, 11. ožujka 2014. godine, postojeći broj za ponovno izdavanje korisničkih podataka 66354 više se ne koristi te je zamijenjen novim odnosno brojem 666555.
Od 11. ožujka 2014. godine novi broj za ponovno izdavanje korisničkih podataka
Obavještavamo Vas da će se u utorak, 11. ožujka 2014. godine, dosadašnji broj, za ponovno izdavanje korisničkih podataka, zamijeniti novim odnosno brojem 666555. Do navedenog datuma i dalje možete koristiti postojeći broj 66354.

Napominjemo da se sadržaj poruke ne mijenja  - sadržaj poruke je riječ OPET.
Novi broj za ponovno izdavanje korisničkih podataka
Obavještavamo Vas da će kroz tjedan dana doći do promjene broja za ponovno izdavanje korisničkih podataka te da će se umjesto postojećeg broja 66354 koristiti broj 666555.

Sadržaj poruke i dalje je isti odnosno sadržaj SMS poruke je riječ OPET.

Pravovremeno ćete biti obaviješteni kada će se u potpunosti novi broj zamijeniti postojećim. Do tada i dalje koristite broj 66354 za ponovno izdavanje korisničkih podataka.
Pošalji upit putem obrasca
Ako odgovor na traženo pitanje niste pronašli u izbornicima Sve o prijavama i Česta pitanja, možete ispuniti obrazac za upit koji se nalazi na kraju pojedinih poglavlja u izborniku Česta pitanja.
Objavljene orijentacijske rang liste
Obavještavamo Vas da su s današnjim danom 7. veljače 2014. godine objavljene orijentacijske rang liste na kojima svaki kandidat može pratiti svoje privremeno bodovno stanje s obzirom na prijavljene studijske programe na mrežnoj stranici postani-student u izborniku Moji rezultati/Rezultati po prijavljenim studijskim programima. 

Napominjemo
da su orijentacijske rang liste podložne promjenama te će se osvježavati svakoga punog sata.
Nov sveučilišni preddiplomski studijski program Rani i predškolski odgoj i obrazovanje
Obavještavamo Vas da je stručni studij Predškolski odgoj Sveučilišta u Zadru zamijenjen sveučilišnim preddiplomskim studijskim programom Rani i predškolski odgoj i obrazovanje. Novi studijski program u cijelosti zamjenjuje stari, na koji se neće vršiti upisi, a uvjeti upisa ostaju isti.
Preporuke za obrazovnu upisnu politiku i politiku stipendiranja
Temeljem Uredbe Vlade Republike Hrvatske o praćenju, analizi i predviđanju potreba tržišta rada za pojedinim zvanjima, te izradi i uzimanju u obzir preporuka za obrazovnu upisnu politiku (NN 93/10), Hrvatski zavod za zapošljavanje proveo je analizu i prognozu potreba tržišta za pojedinim kvalifikacijama, te izradio Preporuke za obrazovnu upisnu politiku i politiku stipendiranja u 2013. godini.

Preporuke predstavljaju rezultat analize i prognoze potreba tržišta rada za pojedinim kvalifikacijama dobiven na temelju značajnih statističkih podataka i pokazatelja o zapošljavanju nezaposlenih osoba prema programu obrazovanja i podataka iz Ankete poslodavaca. Također uzimaju se u obzir  strategije i planovi gospodarskog razvoja na regionalnoj i lokalnoj razini.

Istima se preporuča povećanje ili smanjenje broja upisanih i stipendiranih učenika i studenata u pojedinim programima obrazovanja, ali se ono ne određuje brojčano. Izrađene su na razini regionalnih i lokalnih tržišta rada s ciljem smanjenja strukturne neusklađenosti između ponude rada i potražnje za radom.

Njihova primjena je korištenje prilikom izrade Natječaja za dodjelu studentskih stipendija Nacionalne zaklade za potporu učeničkom i studentskom standardu, za izradu natječaja za prijam učenika u učeničke domove i dr.
Dostava dokumentacije potrebne za prijavu studijskih programa
Podsjećamo vas da Središnji prijavni ured počinje sa zaprimanjem dokumenata potrebnih za prijavu studijskih programa od 2. veljače 2014. godine. Dokumenti moraju biti preslike ovjerene kod javnog bilježnika, ako su dokumenti na hrvatskom jeziku, (odnosno sudskog tumača, ako su prevedeni sa stranog jezika na hrvatski) i šalju se isključivo preporučenom poštom, a rok za dostavu dokumenata je 2.srpnja 2014. godine.

Navedeni rok ne odnosi se na kandidate koji pristupaju dodatnim provjerama, oni su dužni poslati dokumente do roka za prijavu studija, kojeg određuje visoko učilište.
RIT Croatia
Obavještavamo vas da je Američka visoka škola za management i tehnologiju (ACMT) službeno promijenila naziv u RIT Croatia (Rochester Institute of Technology Croatia).

Orijentacijske rang liste
Početkom veljače 2014. godine na mrežnoj stanici postani-student bit će objavljene orijentacijske rang liste. U izborniku Moji rezultati/Rezultati po prijavljenim studijskim programima bit će vidljivo privremeno bodovno stanje svakog kandidata s obzirom na prijavljene studijske programe.

Orijentacijske rang liste podložne su promjenama te će se osvježavati svakoga punog sata.
Deaktivacija izvanrednog stručnog studija Radiološka tehnologija
Sukladno odluci Zdravstvenog veleučilišta u Zagrebu, na izvanredni stručni studij Radiološka tehnologija neće se vršiti upisi u akademsku godinu 2014./2015. putem mrežne stranice www.postani-student.hr te će iz tog razloga navedeni studij biti deaktiviran u NISpVU sustavu.

EU državljani zajedno na rang listama s hrvatskim državljanima
Ulaskom Republike Hrvatske u Europsku uniju kandidati koji imaju državljanstvo neke od članica Europske unije imaju ista prava kao i hrvatski državljani. Zbog toga će kod prijave studijskih programa za akademsku godinu 2014./2015. jedni i drugi konkurirati na istim rang listama.
Nov način izdavanja korisničkih podataka
Obavještavamo Vas da je s današnjim danom, 17. prosinca 2013. godine, za kandidate koji koriste broj mobitela iz mobilnih mreža Republike Hrvatske nove korisničke podatke, u slučaju promjene broja mobitela, potrebno zatražiti isključivo putem poveznice novi_broj.

Ako broj mobitela koji se nalazi u sustavu i dalje koristite, korisničke podatke, na već poznati način, možete zatražiti slanjem SMS poruke sadržaja OPET na broj 66354.

Kandidati koji koriste broj mobitela iz mobilnih mreža neke druge zemlje, nove korisničke podatke trebaju zatražiti putem poveznice reizdavanje_stranci.
Deaktivacija izvanrednog stručnog studija Sigurnost Visoke škole za sigurnost s pravom javnosti
Obavještavamo Vas da se, sukladno odluci Visoke škole za sigurnost s pravom javnosti, na izvanredni stručni studij Sigurnost u Splitu neće vršiti upisi u akademsku godinu 2014./2015. putem mrežne stranice www.postani-student.hr te da će iz tog razloga navedeni studij biti deaktiviran u NISpVU sustavu.
Obavijest o novoj Facebook stranici Središnjeg prijavnog ureda
Od danas, 13. prosinca 2013. godine, možete pratiti sve obavijesti o studijskim programima i na novoj Facebook stranici Središnjeg prijavnog ureda.
Vojni studiji Sveučilišta u Zagrebu
Sveučilište u Zagrebu za potrebe Oružanih snaga Republike Hrvatske  pokreće  dva preddiplomska  sveučilišna studijska programa:
•  Vojno inženjerstvo
•  Vojno vođenje i upravljanje

Kriteriji za bodovanje po studijskim programima su sljedeći:
Sveučilišni preddiplomski studijski program Vojnog inženjerstva
Prosjek svih ocjena u srednjoj školi - 30%
Hrvatski jezik (A) - 20%
Matematika (A) - 30%
Strani jezik (B) - 20%

Sveučilišni preddiplomski studijski program Vojnog vođenja i upravljanja
Prosjek svih ocjena u srednjoj školi - 30%
Hrvatski jezik (A) - 25%
Matematika (B) - 20%
Strani jezik (A) - 25%

*Uz navedene kriterije upisa, kandidati trebaju ispuniti i zdravstvene, psihofizičke i sigurnosne kriterije, nužne za časničko zvanje.

Oba sveučilišna preddiplomska studija traju 8 semestra i njihovim se završetkom stječe 240 ECTS bodova te akademski naziv prvostupnika izabranog studijskog programa i prvi časnički čin: poručnik određenog roda ili tehničke službe. Nastava se najvećim dijelom izvodi u prostorima Hrvatskog vojnog učilišta „Petar Zrinski''  i nastavno-obučnim središtima Hrvatske kopnene vojske. Atraktivnost ovih studijskih programa je u tome što prvostupnike čeka siguran posao u postrojbama Oružanih snaga RH  na mjestima prvih časničkih dužnosti.

Ovi su studijski programi trenutno u postupku akreditacije, a upis prve generacije studenata planiran je sljedeće akademske godine,  2014./2015.

Molimo kandidate zainteresirane za studiranje na Vojnim studijima da prate službene stranice Nacionalnog informacijskog sustava prijava na visoka učilišta (NISpVU) www.postani-student.hr, Središnjeg prijavnog ureda www.studij.hr i Vojnih studija Sveučilišta u Zagrebu www.vojni.unizg.hr
.
Počele su prijave ispita državne mature i studijskih programa u ljetnome roku školske godine 2013./2014.
U nedjelju, 1. prosinca 2013. godine počele su prijave ispita državne mature i studijskih programa za školsku godinu 2013/2014. Prijave ispita državne mature trajat će do 1. veljače 2014. godine., dok će prijave studijskih programa trajati do 17. srpnja 2014. godine. Izuzetak su studijski programi za koje je visoko učilište odredilo raniji rok prijave (sve informacije o studijskim programima s ranijim rokom prijave moguće je naći na poveznici 'Studijski programi' .

Važno je napomenuti da su od spomenutog datuma, 1.prosinca 2013. godine, omogućene i aktivacije prošlogodišnjih maturanata, registracije za kandidate koji su srednje obrazovanje završili prije 2010. godine, kandidate koji završavaju srednje obrazovanje u sustavu obrazovanja odraslih te u inozemstvu ili su strani državljani.

Za sve dodatne informacije u vezi prijava na studijske programe možete nam se obratiti na broj telefona 01/6274 - 844, a u vezi pitanja o ispitima državne mature molimo da se obratite Nacionalnom centru za vanjsko vrednovanje obrazovanja na broj Info centra 01/4501 - 899 te na adresu e-pošte  NCVVO.

Produljeno radno vrijeme Središnjeg prijavnog ureda
U petak 20. rujna i u subotu 21. rujna 2013. radno vrijeme Središnjeg prijavnog ureda Agencije za znanost i visoko obrazovanje bit će:

- petak od 08:00 do 20:00
- subota od 08:00 do 20:00

Središnji prijavni ured može se kontaktirati putem telefona 01 6274-844.
Konačne rang-liste u jesenskom roku
U subotu, 21. rujna 2013. u 12:15 bit će objavljene konačne rang-liste za upis na preddiplomske, stručne i integrirane studijske programe na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj u jesenskom upisnom roku.

Svaki kandidat može biti unutar kvote na više odabranih studijskih programa, ali pravo upisa može ostvariti samo za jedan studijski program, pored kojeg će pisati riječ DA i upisni broj. Kandidat je obvezan upisati onaj studijski program za kojeg je dobio pravo upisa nakon formiranja konačnih rang lista.

Ako se kandidat ne pojavi na upisu za onaj studijski program za koji je ostvario pravo upisa, visoko učilište mu može naplatiti oportunitetne troškove. Zbog toga je važno da kandidati sa svoje liste prioriteta do subote, 21. rujna 2013. u 11:59 izbrišu one studijske programe koje ne bi upisali da ostvare pravo upisa.
Objava konačnih rang lista za jesenski upisni rok 2013.
U subotu, 21. rujna 2013. u 12:15 bit će objavljene konačne rang-liste za upise na visoka učilišta u jesenskom upisnom roku.

Promjene prioriteta i prijave studijskih programa bit će moguće do 21. rujna u 11:59.
Prava na zdravstveno osiguranje redovnih studenata iznad 26. godina
Zakonom o obveznom zdravstvenom osiguranju („Narodne novine“ 80/13.) nije predviđena posebna osnova osiguranja kojom bi redovitim studentima koji su navršili 26. godinu života, a do toga roka nisu završili redovito školovanje, bilo omogućeno i nadalje ostvarivanje statusa i prava u obveznom zdravstvenom osiguranju na teret sredstava državnog proračuna RH.

Stoga redovitim studentima prestaje obvezno zdravstveno osiguranje po sili Zakona kada navrše 26 godina, te je potrebno da područna služba HZZO-a utvrdi da li ispunjavaju uvjete za stjecanje statusa u obveznom zdravstvenom osiguranju prema nekoj drugoj zakonskoj osnovi osiguranja (primjerice, kao član obitelji preko supružnika) ili su se obvezni osigurati u skladu s člankom 13. navedenog Zakona kao osigurana osoba, odnosno postaju obveznici plaćanja doprinosa za obvezno zdravstveno osiguranje (tzv. samoplatioci). Samoplatioci su obvezni plaćati doprinos od prvog slijedećeg dana od kada su izgubili prethodno osiguranje, a najdulje za razdoblje od 12 mjeseci. Mjesečni iznos je 357,95 kn.

U skladu s navedenim područne službe HZZO-a krenule su obavještavati studente koji su napunili 26 godina pozivajući ih da reguliraju svoj status u obveznom zdravstvenom osiguranju.
Počele prijave studijskih programa za jesenski upisni rok
U ponedjeljak, 22. srpnja 2013. otvorena je mogućnost prijave studijskih programa na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj putem internetske stranice postani-student za jesenski upisni rok.

Studijske programe moguće je prijaviti na onim visokim učilištima na kojima je ostalo mjesta nakon zaključenja ljetnog upisnog roka. Neke od njih u ovom trenutku još nije moguće prijaviti ali će ta mogućnost kandidatima biti na raspolaganju u narednih nekoliko dana, nakon što se zaključe upisi na svim visokim učilištima onih kandidata koji su svoje pravo upisa stekli u ljetnom upisnom roku.

Također je moguće naknadno mijenjanje kvota kod nekih studijskih programa.
---
Počele prijave studijskih programa za jesenski upisni rok
23.07.2013

U ponedjeljak, 22. srpnja 2013. otvorena je mogućnost prijave studijskih programa na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj putem internetske stranice www.postani-student.hr za jesenski upisni rok.

Studijske programe moguće je prijaviti na onim visokim učilištima na kojima je ostalo mjesta nakon zaključenja ljetnog upisnog roka. Neke od njih u ovom trenutku još nije moguće prijaviti, ali će ta mogućnost kandidatima biti na raspolaganju u narednih nekoliko dana, nakon što se zaključe upisi na svim visokim učilištima onih kandidata koji su svoje pravo upisa stekli u ljetnom upisnom roku.

Također je moguće naknadno mijenjanje kvota kod nekih studijskih programa.
Konačne rang liste
U srijedu, 17. srpnja 2013. u 12:00 bit će objavljene konačne rang liste za upis na preddiplomske studijske programe na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj u ljetnom upisnom roku.

Svaki kandidat može biti unutar kvote na više odabranih studijskih programa, ali pravo upisa može ostvariti samo za jedan studijski program, pored kojeg će pisati riječ Da i upisni broj. Kandidat je obvezan upisati onaj studijski program za kojeg je dobio pravo upisa nakon formiranja konačnih rang lista.

Ako se kandidat ne pojavi na upisu za onaj studijski program za koji je dobio pravo upisa fakultet mu može naplatiti oportunitetne troškove. Zbog toga je izuzetno važno da kandidati sa svoje liste prioriteta do srijede, 17. srpnja 2013. u 11:59 izbrišu sve one studijske programe na kojima nikada ne bi htjeli studirati (npr. zato jer nisu za njih zainteresirani ili zato jer ne žele na njima studirati zbog previsoke cijene školarine). Drugim riječima, na kandidatovoj konačnoj listi prioriteta moraju ostati samo oni studijski programi koji kandidata interesiraju i koje je spreman upisati.

Na broj 1 liste prioriteta treba staviti onaj studijski program kojeg kandidat najviše želi.

Svoju osobnu listu prioriteta nije potrebno potvrđivati TAN brojem niti na bilo koji drugi način. Ona će se objavom konačnih rang lista smatrati konačnim odabirom kandidata.
Objavljene privremene rang liste
U utorak, 9. Srpnja 2013. na stranici postani-student objavljene su privremene rang liste za upis na studijske programe na visokim učilištima u Republici Hrvatskoj za ljetnim upisni rok. Također su objavljeni i rezultati ispita državne mature u Republici Hrvatskoj.

Privremene rang liste zamijenile su dosadašnje orijentacijske rang liste. Podložne su promjenama sve do objave konačnih rang lista u srijedu 17. srpnja 2013. u 12:00.

S privremenih rang lista brisat će se svi oni kandidati koji nisu zadovoljili preduvjete za prijavljene studijske programe. Svaki kandidat vidjet će svoj plasman samo na onoj rang listi na kojoj bi u određenom trenutku ostvario pravo upisa te na onim rang listama koje se na njegovoj listi prioriteta nalaze na višim pozicijama od onog studijskog programa na kojem trenutno ostvaruje pravo upisa.

Kandidati na svojoj listi prioriteta trebaju ostaviti samo studije koji se zaista namjeravaju studirati, poredane po redoslijedu želja, pri čemu se na najviše (prvo) mjesto postavlja studij koji se najviše želi studirati. Računalni algoritam pokušat će kandidata rasporediti na studij koji se nalazi na prvome mjestu liste prioriteta. Ako je tamo upisna kvota popunjena kandidatima s više bodova, pokušat će se kandidata rasporediti na studij s drugoga mjesta liste prioriteta i tako dalje. Dakle, dovoljno je samo dobro poredati studije, a algoritam će se pobrinuti da kandidat bude raspoređen na svoj najbolji mogući izbor.

Ponavljamo, važno je da se s liste prioriteta obrišu studiji koji se zapravo ne žele studirati.
Smotra Sveučilišta u Zagrebu za ak. god. 2013. – 2014.
Smotra Sveučilišta u Zagrebu za ak. god. 2013. – 2014. održat će se u Boćarskom domu u Zagrebu od 14. do 16. studenog 2013.

Na ovogodišnjoj Smotri Sveučilišta u Zagrebu predstavit će se sastavnice Sveučilišta u Zagrebu. Osim raznovrsnog programskog sadržaja, na Smotri će biti prisutni i sadašnji studenti koji mogu informirati buduće studente o svim aspektima studentskog života te uvjetima studiranja na pojedinim studijskim programima.
Produljeno radno vrijeme Središnjeg prijavnog ureda
U razdoblju od utorka, 9. srpnja do objave konačnih rang lista za upis na studijske programe u ljetnom upisnom roku, u srijedu 17. srpnja 2013. radno vrijeme Središnjeg prijavnog ureda Agencije za znanost i visoko obrazovanje bit će:

- od ponedjeljka do petka od 08:00 do 18:00
- subotom i nedjeljom od 08:00 do 16:00

Središnji prijavni ured može se kontaktirati putem telefona 01 6274-844.
Povratak na vrh